dimarts, 1 de febrer del 2011

Resposta

Als comentaris del darrer post em pregunteu que vaig respondre a la pregunta. Quan feia la feina de monitor (sí, tots tornem a tenir un passat) jo ja era xulo piscines, en excedència però ho era i abans de començar a la casa de colònies l'astronomia per mi eren quatre conceptes dispersos més o menys ben entesos.
És cert que després del curs de formació un, que mirava de ser el més professional possible, es va empapar del tema: La història del temps d'Stephen Hawking, Cosmos del Carl Sagan i manuals, llibres i articles variats.

Tot plegat que arriba el moment de la pregunta fatídica. Jo professional com era hauria hagut de respondre el que tant clarament torna a explicar en Dan en el seu últim post, però heu de tenir en consideració quatre excuses:
1a Jo no sóc, ni era, en Dan (afortunadament per en Dan).
2a Les sessions eren de cinquanta minuts i la classe s'acabava.
3a Era el primer cop que un nen em descol·locava.
i 4a El professor dels nens i les nenes estava a la sala.
Així doncs en un moment de covardia vaig deixar anar:

- Tu què pretens? enfonsar-me la classe!

En aquell moment tothom va riure i amb la riallada general vaig donar per finalitzada la sessió.
Mentre tots marxaven vaig anar a buscar el professor perquè m'indiqués qui m'havia fet la pregunta. Tots tres drets a la sala de l'espai profund vaig mirar d'explicar-li.
- M'és molt difícil explicar-te un concepte que ni jo mateix acabo d'entendre, vaig començar i, més menys que més, alguna cosa vaig dir...

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Vaja, el que no va entendre la pregunta del nen vaig ser jo. Preguntava on s'infla, i no com s'infla. On tindré el cap? Això em passa per comentar a aquestes hores, concretament, la mateixa que vaig comentar el post anterior.

El porquet ha dit...

Bé, no som infal·libles! Així que, de tant en tant, hem d'assumir que ens podem quedar sense resposta o absolutament en fora de joc.... a mi em passa sovint!

Assumpta ha dit...

Saps que hi ha alguns nens que confonen el Big Bang amb al Big Ben? (el de Londres) :-))

He anat a llegir en DAN i és fascinant ;-)

En quant a la teva resposta, doncs trobo molt maco que anessis a buscar el nen acabada la sessió. Al menys va veure que li havies fet cas :-))

Joana ha dit...

Els nens! Si es va conformar amb la teva "resposta"! Qui sap, potser es va convertir en un gran astrònom i astrofísic i ara també està fent un post on explica que va passar i que passa realment amb l'univers.