dimecres, 18 de maig del 2011

Sopar

Mentre el peixater amb poca experiència neteja malament i lenta els tres calamars grossos que li he demanat, em fixo en el cartellet dels preus del peix. A baix a l’esquerra del paper hi diu d’on venen. Al davant de tot del mostrador els meus calamars de la Índia, al costat el filet de panga del Vietnam, a sota les gambes de l’Argentina i els escamarlans d’Escòcia, més a la dreta els calamars petits també de la Índia i les sípies del Perú... Mentalment intento situar Perú al mapa d’Amèrica del Sur, per un moment he dubtat si tenia mar o no. També hi ha salmó de Noruega i orades de piscifactoria del Cantàbric.

En un racó, gairebé amagat, hi ha sorell (etiquetat com a jurel) i sonso de Vilanova. Si no fos perquè el nano duu gairebé deu minuts netejant-los li diria que no vull els calamars i que el sonso enfarinat i fregit em ve més de gust.

12 comentaris:

Assumpta ha dit...

Què és "sonso"? No ho havia sentit a dir mai...

Assumpta ha dit...

Ja està, ja ho he trobat... és molt lleig, molt llarg i prim... això és menja?? si sembla que tot ha de ser espina i pell...

Sí, ho reconec, sóc fatal amb el peix, reconec la sardina i prou :-DD

Sergi ha dit...

Sembla que la globalització ha arribat a la peixateria. Ara si és de casa ja no ho vol la gent?

Jesús M. Tibau ha dit...

això de la globalització sovint es tradueix en unes despeses econòmiques i ambientals absurdes

neus ha dit...

Ahir vam dinar lluces, però no sé d'on venien...
Que bons els sonsos!

òscar ha dit...

El peix té també la seva pròpia ONU.

Joana ha dit...

I les gambes de Palamós? Cal buscar les peixateries que els arriba el peix a la tarda que és de platja. Una pregunta, potser absurda, el peix que ens venen de la Índia, és fresc? i el paguem com a fresc?

Joana ha dit...

Però, els calamars elsheu menjat de gust?

Eduard ha dit...

Aviat, ni d'aquí ni d'enlloc. Ahir mateix un "60 minuts" mostrava com els oceans s'estan convertint en una immensa sopa de plàstic.

El porquet ha dit...

Osti... i el venen com a peix fresc?

Xevi ha dit...

Aquest post d'aquí a pocs anys (3,4 5?) no el podràs escriure... perquè no es podrà portar tot aquest peix cap aquí i perquè a la mediterrània no hi haurà ni sonso!

Carme Meix ha dit...

Fa temps que una persona de l'Escala em va dir que les anxoves que salaven al seu poble, venien de Déu sap on, que a la Mediterrània ja no en quedava ni una per remei!