dilluns, 18 d’abril del 2011

Retallada

Fa dos mesos vaig anar al CAP de Cardedeu per un dolor insistent, allà amb diligència i eficàcia em van enviar a Granollers a fer-me unes radiografies de tòrax frontal i lateral i un electrocardiograma. Quan ho vaig tenir tot fet vaig tornar a demanar hora al CAP per rebre’n el resultat. El resultat, tot i ser ben fonamentat i raonat, consistia en aguantar-me i esperar que la cosa remetés tota sola, no em va convèncer i vaig demanar a la meva metgessa si hi podia fer alguna cosa més. Ella va fer-me un volant per visitar un traumatòleg a l’Hospital de Granollers.

Avui hi he anat, el metge no en sabia res del què em passava, li he hagut de tornar a explicar tot el procés. Després d’explorar-me m’ha dit que calia fer-me unes radiografies de tòrax frontal i lateral. Li he explicat que les radiografies ja me les havia fet i les tenien a Cardedeu,- ja però jo no les tinc, m’ha comentat. També m’ha fet saber que el meu problema no era de traumatòleg si no de reumatòleg.

Ara tinc hora pel dia de la revetlla de Sant Joan a les set de la tarda per tornar a fer-me les radiografies i quatre dies més tard per la visita amb el reumatòleg.

És normal que el meu expedient no pugui anar del CAP de Cardedeu, on tenen les radiografies, a l’hospital de Granollers? Cal haver-les de repetir fent perdre temps i diners a tothom? Estan parlant de retallades a la sanitat i no m’estranya si anem repetint visites i radiografies. Potser més que retallar caldria gestionar una mica millor no?

8 comentaris:

Sergi ha dit...

Si no sé què volen retallar, com si la nostra sanitat funcionés a les mil meravelles. Si ja ens trobem amb coses aixi, no vull ni pensar-ho a partir d'ara. Creuem els dits per no posar-nos malalts. Bé, en el teu cas, que et trobin les causes aviat i que et milloris!

Assumpta ha dit...

Ostres!! Quina ximpleria!!

El que no entenc és perquè no demana les radiografies... jo ho he fet la tira de vegades... he demanat radiografies, resonàncies i tot tipus de proves que m'han fet a Reus i les he ensenyat al metge de Barcelona i mai m'han posat cap problema... No entenc. No entenc perquè aquest metge t'ho fa repetir... No entenc perquè enlloc de dir "ja, però jo no les tinc" i fer-te fer noves proves no et diu que vagis a treure aquelles i les hi ensenyis... jo sempre ho he fet així...

I és igual si és de traumatòleg o reumatòleg (pel que fa a proves, vull dir) que tant se val, que les proves se les poden passar de l'un a l'altre... que jo, abans que em diagnostiquessin crec que vaig conèixer mitja dotzena de reumatòlegs i de traumatòlegs. Al·lucinant.

O sigui: responent a la teva pregunta: No, no és normal... és absurd. El teu expedient POT anar -i hauria d'anar- de Cardedeu a Granollers i, segons la meva opinió el metge de Granollers no t'hauria de fer repetir una prova... Carai!! menys mal que no és res dolorós...

Assumpta ha dit...

Que no es dolorosa la prova, vull dir :-)) sinó, ja veus quina gràcia anar repetint...

sànset i utnoa ha dit...

D'això se'n diu eficàcia.

Ja podem estar contents, de tenir el millor sistema sanitari del món mundial...

*Sànset*

El porquet ha dit...

Et diran que implantar un sistema de comunicació integrat entre els centres d'assistència val una pasta i que els temps no estan per això.

Polítiques de curt abast. Potser amb una inversió forta inicial en un projecte d'aquest tipus després ens estalviarem diners i nervis d'usuaris i de metges.

Eduard ha dit...

Evidentment, s'estalviarien moltes retallades, tant en Sanitat com en Educació, gestionant millor els recursos, però per a això cal posar al capdavant dels departaments i serveis bons gestors, i no càrrecs polítics a dit, com es fa habitualment.

STV ha dit...

Quasi que te les hauries d'haver endut les radiografies... Que no es mouen soles!

Yáiza ha dit...

Oh! M'uneixo a les teves paraules. Passava per aquí (el món és un mocador, ja se sap), i llegint, llegint, he trobat que parlaves d'hospitals i de retallades. Conec el món sanitari de força a prop, i t'asseguro que la gestió sol ser pèssima, com tu apuntes.
Defensaré al metge traumatòleg que et va fer explicar-ho tot de cap i de nou, ho hauria fet encara que tingués la teva història, feta per un altre metge, a mà (és una mania que tenen... sentir de primera mà la versió del pacient).
Les radiografies no són la cosa més costosa del món, però tot suma. És tan fàcil com donar-les al pacient en un cd i demanar-li que ho porti sempre que es visiti en un altre centre pel mateix problema o un de similar. Evidentment, la clau seria tenir en xarxa una base de dades dels pacients de tota una zona, enllaçant CAPs amb centres de referència... però de moment, sembla que això és demanar massa.

Ups, sí que tinc rotllo, eh. Ja em disculparàs, però quan arrenco amb aquests temes... no puc parar!