dimarts, 31 d’agost del 2010

Preu


M'he passat més d'una hora preparant el pressupost, calculant una a una les peces que calien per fer la instal·lació, sis colzes de cinquanta de noranta graus, quatre de quaranta-cinc, una te reduïda... He buscat els productes que més s'adeien amb la piscina tenint en compte l'espai reduït que tindré si s'hi avenen. Hi he afegit també la renovació de la part elèctrica. Les coses s'han de fer bé.

L'he imprès amb el paper bo, el que duu imprès el logo de l'empresa, l'he posat en una carpeta i hi he afegit els catàlegs corresponents de cada producte. Com que el client, el propietari d'una botiga de congelats, té pressa li he dut a la botiga.

M'ha rebut en un racó de l'establiment on s'hi està força bé. Se m'acut pensar que amb tots els congeladors no deuen fer servir aire condicionat. Es mira el pressupost amb pressa i passa directament al preu. Fa una ganyota.

- I això, no m'ho podries arreglar una mica?

Surto de la botiga emprenyat i just a la porta se m'acut de tornar a entrar a comprar alguna cosa. Podria carregar dotzena i mitja de gambes, mitja dotzena de llagostins i escamarlans, un parell de boques, un altre de nècores i mig kilo de cloïsses. De postres un pot de Häagen Dazz de nous de macadàmia i per tenir-ho un parell de bosses de verdura congelada. I un cop a la caixa quan em doni el compte fer-li una ganyota i dir-li:

- I això, no m'ho podries arreglar una mica?

Llàstima que no gosi...

10 comentaris:

Clint ha dit...

senzillament brutal!

Treballar així és una merda.En el meu sector constantment hem d'estar fent rebaixes, tot l'any! això sí, no deixeu de comprar cotxes!

No se si t'ho pots permetre, però valdria la pena perdre un negoci per veure la cara que posaria el de l'ultramarinos oi?

Assumpta ha dit...

Tens TOTA, TOTA la raó...

Mai demanem descompte quan anem al metge, ni quan agafem un taxi, ni a la perruqueria...

Sergi ha dit...

Doncs és una llàstima que no gosis, una llàstima. Al post li faltava la descripció de la cara desencaixada de l'individu en qüestió.

Carme Rosanas ha dit...

Doncs, sí, llastima!
S'ho tenia ben guanyat!
Hi ha gent que sempre gosa, tenen una barra!

Unknown ha dit...

Però quin morro, no? De pensar en tant de congelador i tanta fresca, se'm posa la pell de gallina!
Ah! I no et preocupes, que jo als examens tampoc faig descomptes.

Anònim ha dit...

All pizza places of USA http://pizza-us.com/oregon/Phoenix/

Find your best pizza.

Xevi ha dit...

Sento trencar el quorum que hi ha sobre el tema però crec que no és el mateix demanar que s'ajusti un pressupost com aquest que demanar que s'ajustin preus de productes que habitualment no es compren previ pressupost... Sempre pots anar a "La Sirena" i després entregar-li el pressupost "arreglat" tot traient-lo de dins la bossa de la coneguda cadena de congelats ;-) En qualsevol cas comparteixo el missatge del post.

neus ha dit...

per la propera visita, demana-li si ell ven els llagostins a preu de cost o si hi aplica un marge per no perdre-hi calers i sí guanyar-ne algun.

ànims Xolri!

Joana ha dit...

A mi cada dia em cansa més que em demanin que els arregli o en el sector que treballo, directament et demanen que els regalis alguna altra cosa. Tenen una barra!!!

Núr ha dit...

Molt, molt bona! Ho tindré en compte quan un client em demani que li ajusti la factura de traducció!

Boníssim de debò!