dissabte, 21 d’agost del 2010

Falàfel

El primer cop que vaig menjar un falàfel devia tenir setze o disset anys i va ser a la terrassa del bar que hi havia a la cantonada del carrer de Colom amb la plaça Reial. Recordo la màquina de fer les croquetes i com les feien just en el moment, aquell gust especiat, aquella textura cruixent i aquell picant que va fer que a partir de llavors el demanés con poco picante. Després vaig gosar tastar el shawarma de xai, el de vedella... Recordo haver vist, encara que no n’estic segur de si era en aquest mateix establiment, com clavaven els talls de carn vermella en una brotxeta gegant que després col·locaven a aquella mena de grill vertical que girava mentre coïa la carn de fora cap endins. Recordo com el noi que tallava la peça a ganivet aturava el rull quan algú li demanava la carn torradeta.
Molts dies quan baixàvem al gòtic hi havia el dubte si menjar un falàfel o les pizzes plegades de Can Conesa.

A Torroella molt a prop de casa hi ha un pub on hi fan Döner Kebab, a Cardedeu també. I m’han fet avorrir els falafels i els shawarmes. Ara la carn és congalada i té un color sospitòs, sobretot el que representa que és vedella, de xai ja no n’hi ha i l'alternativa és el pollastre. Les croquetes venen fetes i també són congelades i els enrotllats amb pita son supercomprimits, desfan les croquetes i les verdures tallades petites estan sucades amb massa salsa, tots tenen el mateix gust i amb prou feina te’ls pots acabar. A sobre te'ls emboliquen amb paper d'alumini que fa que tot plegat a dins s'acabi de coure i quedi tou. Un desastre! Potser compleixen totes les normatives però han perdut tota la gràcia.

Algú sap si queda algun lloc on se’n pugui menjar de veritat?

6 comentaris:

Joana ha dit...

Ara tot són cadenes. Hi ha un lloc a Cerdanyola del Vallès que no està malament i em sembla que no són de cap cadena.

zel ha dit...

Ni idea, però jo no en menjaria enlloc d'aquestes coses, tenir a casa la carnisseria, i l'home un carnisser maniàtic, que diu que no ven res que ell no es menjaria, m'han fet tornar bocafina!

Petonassos!

Sergi ha dit...

Em sembla que no sóc tan exigent, des del principi m'han semblat tots iguals, per tant, no n'he tastat cap que sigui bo de veritat, com el que expliques. És més, ni em plantejava que això pogués existir.

Assumpta ha dit...

Jajaja... ostres, m'ha fet gràcia el comentari d'en XeXu :-))

Jo n'he provat i em va agradar.. però és que a mi m'agrada quasi bé tot... així que, cap problema. Ara bé, encara que em va agradar, tampoc ho vaig trobar impressionant... vull dir que mai m'havia plantejat que això pogués ser "molt bo" :-)))

Cris (V/N) ha dit...

M'encanten els falafels.... A El Masnou, a la carretera (Camí Ral) hi ha un shawarma d'aquests que és molt correcte i casolà, si t'interessa et busco l'adreça :)

neus ha dit...

per arribar-t'hi amb un cop de cotxe o amb un cop d'avió?

;)