dimarts, 23 de novembre del 2010

La pregunta

Un dia acompleixes una promesa, agafes el teu nebot de set anys i te l’endús a passar el dia voltant per Barcelona. En Roger té set anys i ha viscut des que va néixer en un poble de 182 habitants.

- Què vols fer Roger?
- Veure la Sagrada Família

A l’escola l’han estudiada i li fa il·lusió. Després del viatge està tant cansat d’anar en cotxe que quan hi passem per davant ni se n’adona. Aparquem lluny i ens hi acostem a peu pel carrer de Provença. Encara no la veu i això que ja és fosc i està il·luminada. De cop li canvia la cara i fa un somriure immens. M’agafa fort la mà. Hi donem la volta sencera, ens explica el trencadís i que al Senyor Gaudí el va atropellar un tramvia. Se’ns posa a ploure i hem de córrer a aixoplugar-nos a sota d’un balcó a la cantonada de Marina amb Provença.

- Què és això?
- L’entrada del Metro

Ens diu que no hi ha pujat mai i tirem cap als túnels. De Sagrada Família a Maragall (enllaç amb L4) i tornar tota una aventura. Les escales mecàniques una altra. I s’ho passa pipa i nosaltres també.

- I on vols sopar?
- Al xino

De xinès ja n’ha menjat sovint, a casa en van a buscar i té clar el que vol: arròs tres delícies i aquells fideus marrons. Agafem el cotxe per anar al Restaurant del Senyor Li a El Masnou. A l‘autopista a l’enllaç amb la Ronda litoral hi ha retenció. La Marta diu:

- Hi ha un embús

I en aquell moment en Roger fa una pregunta... innocent... perfecte... l’enveja de totes les preguntes... la que tots voldríem fer:

- Què és un embús?

13 comentaris:

Sergi ha dit...

No sé si ho has vist, però en un post recent parlava de la innocència dels nens, i que tal i com se'ls consent avui en dia perden la il·lusió i no aprenen els valors bàsics. No sembla que això afecti en Roger, quin nano més trempat. Magnífic aquest final de post, per saltar-te les llàgrimes.

Carme Rosanas ha dit...

Genial, la pregunta!
AFORTUNAT ROGER!

neus ha dit...

que maco en Roger!

quants pitets vas necessitar? ;))

quina sort poder viure en un poble tan petit!

Rita ha dit...

En Roger és afortunat, però encara no ho sap... :-)

menxu ha dit...

Pa-tiiiit! ^_^ Recorda-li sempre aquesta pregunta, el dia que es cagui per haver d'entrar a Barcelona en hora punta!

Clidice ha dit...

gairebé ploro de l'emoció! quina pregunta més meravellosa! :)

Jorge García Polop ha dit...

Anunci Taronges Bollo

Distingit Sr. Casanovas:

Us demane primer una disculpa per utilitzar aquest canal però no dispose del seu correu.

Ens ha arribat la seua queixa per la deficient gramàtica en la locució de l'anunci que està sent emès en TV3. Primer que res agrair-li la cura en defensa de la correcció de la llengua. Hem fet un control de l’origen del problema i puc donar-li
algunes respostes.
La traducció es va fer correctament i, fins i tot, algunes de les locucions d’arxiu també ho són. En algun moment es va introduir el castellanisme, sembla que de forma automàtica per la locutora. Fins i tot ací a València tendim a dir, incorrectament la frase traduint paraula a paraula de la equivalent castellana i per això no va ser detectat. La diferencia en la pronunciació és mínima però la gramatical, com vostè
afirma, es imperdonable.
Som conscients de la necessitat d’absoluta correcció idiomàtica i per això demà serà enviada una còpia correcta a TV3.
Quedem a la seua disposició per a qualsevol altra inquietud que afecte la nostra marca.
Atentament.

jgpolop@gmail.com
Director de Marketing

Joana ha dit...

Qui ho pogués dir! Ara, la del metro també m'ha agradat.

Ull de cuc ha dit...

...no hauríem de créixer mai, en aquest sentit :)

Abraçada!

Mireia ha dit...

Anem a pams:
1) Genial la frase. Algunes d'aquestes sortides et presegueixen després tota la vida M'encantaria pder fer la mateixa pregunta.

2) Si el Sr. de les taronges és de veritat. Que bé que hagi contestat a una queixa i sobretot que rectifiquin. A partir d'ara ja sé quines taronges comprar.

Martulina Divina ha dit...

Jo m'intercanviaria amb en Roger sense pensar-m'ho dos cops i mira que ara ja vaig sortir de BCN, però encara estic en una capital de comarca....us ho devíeu passar genial!

Assumpta ha dit...

Ostres, això m'ha recordat quan el meu nebot gran, de nom també Roger i amb 15 anys actuals, en fa 7 o 8 va preguntar a la meva germana davant d'una màquina d'escriure "Padrina, què és això?" :-))

El de les taronges és cert? Què amable ;-))

Carme Rosanas ha dit...

Visca les taronges Bollo!